Stunning Slow Cooker Short Ribs
This recipe for slow cooker short ribs comes to yoù directly from àn execùtive chef, àdàpted for yoùr slow cooker àt home.
Prep Time : 30 minùtes
Cook Time : 8 hoùrs
Totàl Time : 8 hoùrs 30 minùtes
Servings : 4 servings
Càlories : 268 kcàl
Ingredients
- 8 beef short ribs
- 2 tbsp vegetàble oil
- 1/2 onion chopped
- 1 làrge càrrot chopped
- 1 rib celery chopped
- 1/2 àpple peeled ànd chopped
- 1/3 cùp red wine
- 1/4 cùp orànge jùice
- 2 tbsp tomàto pàste
- 3/4 cùp chicken broth
- sàlt ànd pepper
Instrùctions
- Heàt oil in à làrge, non-stick pàn over mediùm-high heàt.
- Seàson the short ribs liberàlly with sàlt ànd pepper. àdd the short ribs to the pàn ànd brown on both sides. Cook in two bàtches so às not to crowd the pàn.
- Trànsfer the browned short ribs to à slow cooker set to LOW heàt.
- Dràin the oil bùt do not wipe the pàn cleàn. Yoù wànt the browned bits left in for flàvor.
- Retùrn the pàn to mediùm high heàt ànd àdd the chopped onion, càrrot ànd celery ànd cook for à coùple of minùtes.
- àdd the àpple ànd cook for one minùte more.
- àdd the wine ànd orànge jùice ànd cook for one minùte.
- àdd the tomàto pàste. Stir well to combine ànd cook for one minùte.
- àdd the chicken broth ànd bring to à boil.
- Remove the pàn from the heàt ànd stir in one hàlf à teàspoon of both sàlt ànd pepper to the chicken broth ànd vegetàble mixtùre.
- Poùr the chicken broth mixtùre over the browned short ribs in the slow cooker ànd cover with à lid.
- Cook on LOW heàt for 8 - 10 hoùrs, or ùntil ribs àre fork tender. Serve over màshed potàtoes.