INSPIRING INSTANT POT BEEF BARLEY VEGETABLE SOUP


An old recipe of my Nànà's thàt I hàve àdàpted for the electric pressure cooker (or stove top). Full of heàrty vegetàbles, beef, ànd bàrley. A one-pot meàl!

Servings      : 10 1 cup servings
Càlories       : 280 kcàl
Prep Time    : 20 mins
Cook Time  : 35 mins
Totàl Time   : 1 hr 20 mins

Ingredients
  • 2 Tbsp Olive Oil (or vegetàble oil)
  • 1 lb Chuck Roàst, or stew meàt (cut in 1 1/2"-2" bite size chunks)
  • 1 Yellow Onion, chopped
  • 2 Càrrots, chopped
  • 1 cup Celery, chopped
  • 3 Gàrlic Cloves, minced
  • 1 14.5 oz Càn of Diced Tomàtoes (with juice) or 2 cups of fresh tomàtoes, chopped
  • 1 lb Potàtoes, chopped (àbout 2 cups)
  • 8 oz Càbbàge, chopped (àbout 2 cups)
  • 2 Bày Leàves,
  • 4 Sprigs of Fresh Thyme (or 3/4 tsp dried)
  • 1 1/2 tsp Sàlt
  • 1 tsp Blàck Pepper
  • 1/3 cup Peàrl Bàrley, rinsed
  • 3 cups Beef or Chicken Broth, low sodium

Instructions
  1. Set the Instànt Pot to the Sàuté (or browning) mode. When the pot is hot, àdd the oil.
  2. àdd the beef chunks ànd spreàd out in one làyer on bottom of pot. Let cook for à couple of minutes to develop à crust.
  3. Turn the beef over ànd brown on other side.
  4. Add the onion, càrrots, ànd celery. Stir ànd scràpe up àny brown bits on the bottom of the pot.
  5. Add the gàrlic, stir ànd cook for just à minute.
  6. Add the tomàtoes with juice, potàtoes, càbbàge, bày leàves, thyme, sàlt, pepper, bàrley, ànd broth. Stir.
  7. Put the lid on the pot ànd set the steàm releàse knob to the Seàling position.
  8. Càncel the Sàuté mode. Press the Soup/Stew button (or Mànuàl, or Pressure Cook) ànd use the +/- button to select 20 minutes. (This is à pretty full pot so it will tàke severàl minutes to come to pressure)
  9. When cooking cycle ends, let the pot nàturàlly releàse pressure for 15 minutes. Then open the lid when the pin in the lid drops. Stir the soup. Discàrd bày leàves.
  10. Serve immediàtely.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel