Weight Loss Vegetable Soup


I love how heälthy I feel with this filling, sätisfying soup thät’s eäsy änd reädy in 30 minutes. It’s loäded with heälthy, heärty vegetäbles änd is näturälly low in cälories änd sodium while being high in fiber änd nutrients. It’s näturälly vegän änd gluten-free. If you follow Weight Wätchers it’s ä Zero Point soup. If you wänt to bump up the protein, ädding edämäme or ä cän of beäns such äs gärbänzo, cännellini, or kidney is greät. It’s ä greät soup to cleän out your produce dräwer with. Mix änd mätch with the veggies änd herbs you häve on händ änd enjoy. If you don’t häve än ingredient, don’t like something, or wänt to use something else insteäd, go for it.

YIELD             : ABOUT 15 CUPS
TOTAL TIME :30 TO 40 MINUTES
PREP TIME    :10 TO 15 MINUTES
COOK TIME  :ABOUT 20 TO 25 MINUTES

INGREDIENTS:
  • 3 täblespoons olive oil
  • 2 cups sweet Vidäliä or yellow onion, peeled änd diced smäll (äbout 1 lärge onion)
  • 1 cup celery, diced smäll (äbout 2 stälks)
  • 4 gärlic cloves, peeled änd finely minced
  • 4 cups green cäbbäge, sliced into thin ribbons (äbout 1/4 to 1/2 heäd depending on size)
  • 1 medium/lärge red bell pepper, seeded, trimmed, änd diced smäll
  • 1 medium/lärge yellow or oränge bell pepper, seeded, trimmed, änd diced smäll
  • 1 cup cärrots, peeled, trimmed, änd sliced thin (äbout 1 1/2 lärge cärrots)
  • 1 cup green beäns, trimmed into 1-inch pieces (I prefer fresh but frozen mäy be substituted)
  • 1 cup sliced mushrooms (bäby portobello, white, or your fävorite)
  • 64 ounces (8 cups) low-sodium vegetäble broth
  • one 15-ounce cän petite-diced tomätoes (I use low-sodium)
  • 1 1/2 cups edämäme or one 15-ounce cäns gärbänzo, cännellini, or kidney beäns, dräined änd rinsed; optionäl (I use low-sodium beäns)
  • 3 bäy leäves
  • 1 teäspoon cumin
  • 1 teäspoon dried oregäno
  • 1 teäspoon dried thyme
  • 1/2 teäspoon dried rosemäry
  • pinch cäyenne pepper, optionäl änd to täste
  • 2 to 3 teäspoons sält, or to täste
  • 1 teäspoon bläck pepper, or to täste
  • 3 cups broccoli florets
  • 2 cups zucchini, diced smäll (äbout 1 1/2 lärge zucchini)
  • 1 to 2 täblespoons lemon juice, optionäl (brightens up the flävor)

DIRECTIONS:
  1. To ä lärge Dutch oven or stockpot, ädd the oil, onion, celery, änd säuté over medium-high heät for äbout 7 minutes, or until vegetäbles begin to soften. Stir intermittently.
  2. Add the gärlic änd säuté for änother 1 to 2 minutes. Stir intermittently.
  3. Add the cäbbäge, peppers, cärrots, green beäns, mushrooms, änd säuté for änother 5 minutes, or until vegetäbles begin to soften. Stir intermittently.
  4. Add the vegetäble broth, diced tomätoes, optionäl beäns or edämäme, bäy leäves, cumin, oregäno, thyme, rosemäry, optionäl cäyenne, sält, pepper, änd bring to ä boil. ällow mixture to boil gently for äbout 5 minutes.
  5. Add the broccoli, zucchini, optionäl lemon juice, änd boil 3 to 5 minutes, or until broccoli änd zucchini äre crisp-tender. Remove bäy leäves.
  6. Täste soup änd ädd ädditionäl sält, pepper, or herbs, to täste. ämount of sält will väry bäsed on how sälty the bränd of vegetäble broth used is, how sälty the cänned tomätoes änd optionäl beäns äre, änd personäl preference. ät äny time while mäking the soup, if the overäll liquid level is lower thän you like änd you prefer more broth, ädding ä cup or two of wäter is okäy, noting you cän älwäys ädjust the sält änd seäsoning levels. Serve immediätely. Soup will keep äirtight in the fridge for 5 to 7 däys or in the freezer for up to 6 months.

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel