Mushroom Marsala Cream Sauce for Steaks
Mushroom Marsala Cream Sauce for Steaks by , Mushroom Recipes 2018-1-23
This simple Mushroom Marsala Cream Sauce is luxuriously rich, slightly sweet and a smidgen smokey. Serve it over steak, chicken, pork or pasta to easily elevate any dish!
Prep Time: 10 minutes
Cook time: 25 minutes
Total time: 35 minutes
Servings: 4 Servings
• 2 TBS Unsàltëd Bûttër
• 1 Smàll Shàllòt – Fïnë Dïcë
• 8 òz Crëmïnï Mûshròòms , Bàby Bëllà, òr Whïtë Bûttòn Mûshròòms (Or Còmbïnàtïòn òf ëàch) – Thïnly Slïcëd
• 2 Clòvës Gàrlïc – Mïncëd
• 1 1/2 TBS All Pûrpòsë Flòûr
• 1 1/4 Cûp Dry Màrsàlà Còòkïng Wïnë
• 1/3 Cûp Bëëf Stòck , Unsàltëd
• 2-3 TBS Hëàvy Crëàm , tò tàstë
• 1 1/2 tsp Frësh Thymë - chòppëd (càn sûbstïtûtë 1/4 tsp gròûnd thymë)
• 1 1/2 tsp Frësh Pàrslëy – Chòppëd
• Kòshër Sàlt ànd Gròûnd Blàck Pëppër – Tò Tàstë
1. Mëlt bûttër ïn à sàûtë pàn òvër Mëdïûm Hëàt.
2. Add ïn thë Shàllòt ànd sëàsòn wïth à pïnch òf Sàlt ànd Pëppër. Sàûté 1-2 mïnûtës, òr ûntïl sòftënëd.
3. Add thë Mûshròòms tò pàn. Sàûté ûntïl lïqûïd ïs ëvàpòràtëd ànd mûshròòms àrë bàrëly còòkëd thròûgh, àbòût 3 mïnûtës.
4. Add ïn thë Gàrlïc ànd à scànt ¼ tsp Sàlt. Sàûté ûntïl fràgrànt, àbòût 30 sëcònds.
5. Sprïnklë thë Flòûr òvër mûshròòms ànd stïr tò ïncòrpòràtë.
6. Rëdûcë hëàt tò Mëdïûm/Mëdïûm-Lòw ànd àdd ïn thë Màrsàlà Wïnë. Còòk ûntïl slïghtly rëdûcëd, àbòût 4 - 6 mïnûtës, scràpïng ûp bròwnëd bïts òff bòttòm òf thë pàn.
7. Add ïn thë Bëëf Stòck ànd còntïnûë tò còòk ûntïl slïghtly rëdûcëd àgàïn, àbòût 4-5 mïnûtës.
8. Stïr ïn thë Hëàvy Crëàm* ànd Thymë. Rëdûcë hëàt tò màïntàïn à gëntlë sïmmër. Sïmmër fòr 3-4 mïnûtës, stïrrïng òccàsïònàlly.
9. Add ïn thë Pàrslëy. Tàstë ànd àdjûst fòr sëàsònïng wïth sàlt ànd pëppër.
10. Sërvë òvër stëàk, chïckën, pòrk òr pàstà. Enjòy!
Read More this full recipes at Mushroom Marsala Cream Sauce for Steaks
This simple Mushroom Marsala Cream Sauce is luxuriously rich, slightly sweet and a smidgen smokey. Serve it over steak, chicken, pork or pasta to easily elevate any dish!
Prep Time: 10 minutes
Cook time: 25 minutes
Total time: 35 minutes
Servings: 4 Servings
INGREDIENTS:
• 2 TBS Unsàltëd Bûttër
• 1 Smàll Shàllòt – Fïnë Dïcë
• 8 òz Crëmïnï Mûshròòms , Bàby Bëllà, òr Whïtë Bûttòn Mûshròòms (Or Còmbïnàtïòn òf ëàch) – Thïnly Slïcëd
• 2 Clòvës Gàrlïc – Mïncëd
• 1 1/2 TBS All Pûrpòsë Flòûr
• 1 1/4 Cûp Dry Màrsàlà Còòkïng Wïnë
• 1/3 Cûp Bëëf Stòck , Unsàltëd
• 2-3 TBS Hëàvy Crëàm , tò tàstë
• 1 1/2 tsp Frësh Thymë - chòppëd (càn sûbstïtûtë 1/4 tsp gròûnd thymë)
• 1 1/2 tsp Frësh Pàrslëy – Chòppëd
• Kòshër Sàlt ànd Gròûnd Blàck Pëppër – Tò Tàstë
INSTRUCTIONS:
1. Mëlt bûttër ïn à sàûtë pàn òvër Mëdïûm Hëàt.
2. Add ïn thë Shàllòt ànd sëàsòn wïth à pïnch òf Sàlt ànd Pëppër. Sàûté 1-2 mïnûtës, òr ûntïl sòftënëd.
3. Add thë Mûshròòms tò pàn. Sàûté ûntïl lïqûïd ïs ëvàpòràtëd ànd mûshròòms àrë bàrëly còòkëd thròûgh, àbòût 3 mïnûtës.
4. Add ïn thë Gàrlïc ànd à scànt ¼ tsp Sàlt. Sàûté ûntïl fràgrànt, àbòût 30 sëcònds.
5. Sprïnklë thë Flòûr òvër mûshròòms ànd stïr tò ïncòrpòràtë.
6. Rëdûcë hëàt tò Mëdïûm/Mëdïûm-Lòw ànd àdd ïn thë Màrsàlà Wïnë. Còòk ûntïl slïghtly rëdûcëd, àbòût 4 - 6 mïnûtës, scràpïng ûp bròwnëd bïts òff bòttòm òf thë pàn.
7. Add ïn thë Bëëf Stòck ànd còntïnûë tò còòk ûntïl slïghtly rëdûcëd àgàïn, àbòût 4-5 mïnûtës.
8. Stïr ïn thë Hëàvy Crëàm* ànd Thymë. Rëdûcë hëàt tò màïntàïn à gëntlë sïmmër. Sïmmër fòr 3-4 mïnûtës, stïrrïng òccàsïònàlly.
9. Add ïn thë Pàrslëy. Tàstë ànd àdjûst fòr sëàsònïng wïth sàlt ànd pëppër.
10. Sërvë òvër stëàk, chïckën, pòrk òr pàstà. Enjòy!
Read More this full recipes at Mushroom Marsala Cream Sauce for Steaks
411 Comment
Rated 4/202 based on 202 Customer Reviews